28

July 2018

Photo ops, panels, signing sessions and meet & greets with your favourite Teen Wolf actors

29

July 2018

Photo ops, panels, signing sessions and meet & greets with your favourite Teen Wolf actors

WOLFCON IV

Wolfcon IV will take place in Amsterdam on 28/29 july 2018. Froy, Andrew and Ryan are already announced, more actors will follow. Make sure to get your tickets and do not miss out on this awesome event.

wolfcon for Dummies (NL)

De voorbereiding

Het is bijna zover en je vertrekt bijna naar Wolfcon. Wat moet je doen?

- Print alle pdf files. Je hebt er één voor je pas en één voor elk product dat je hebt bijgekocht. Doe dit niet vanuit je mail. Maar download de pdf'jes vanaf je account op de Wolfcon site. Let Op! Print de PDF'jes pas een week voor het event zodat je van alles de laatste versie hebt.
- Zorg dat er een geldig identiteitsbewijs in je portemonnee zit. Dit kan een paspoort zijn of een identiteitskaart. Mocht je een Nederlands rijbewijs hebben, mag dit ook.
- Als je nog geen 18 bent, zorg dan dat je het toestemmingsformulier van de website hebt geprint en dat deze door je ouder of voogd is ondertekend.
- Als je nog geen 16 bent, dan moet er iemand van 18+ met je mee die de hele conventie verantwoordelijk is en aanwezig is op de conventie. Zorg ook dat je samen registreert. Zonder begeleider, krijg je geen pas.
- Een handige tip: Neem een speciale map mee om je geprinte foto's en je ondertekende foto's in te stoppen. Dan raken ze niet beschadigd. Hier kan je ook al je tickets in bewaren zodat je ze niet kwijt kan raken. Mocht je er geen hebben, we hebben er meestal ook een aantal bij de merchandise.
- Als je in het hotel blijft slapen, dan moet je uiteraard ook je koffer pakken
- Als je poses wil doen voor je foto's met de acteurs, zoek dan een voorbeeld op internet (Als je een conventie-foto van iemand anders wil gebruiken, vraag dit dan even, dat is wel zo netjes) en print dit voorbeeld uit.
- Bekijk de tijden van de shuttlebus (zaterdag/zondag) of de normale bus (vrijdag) die je naar het hotel kan brengen.

Algemeen

- Als je acteurs tegenkomt in de gangen of andere openbare ruimtes, zoals de toiletten, laat ze dan met rust. Ook voor hen is het conweekend druk en lang en ook zij hebben graag enkele momenten voor zichzelf.
- Als je de acteurs buiten de conventie tegenkomt, laat hen dan ook met rust. Het zijn lange werkdagen en ze hebben recht op vrije tijd buiten de conventie uren om. De acteurs maken tijdens een conventie ontelbaar veel foto's en zetten ontelbaar veel handtekeningen. Het is erg onbeleefd hen buiten de conventie ook nog om foto's en handtekeningen te vragen. Dit geldt ook als je GEEN ticket hebt voor de conventie.
- Ongetwijfeld is dit een overbodige opmerking, maar toch. Als je van de acteurs verwacht dat ze je knuffelen en vasthouden, let dan extra op je hygiëne. Zorg dat je fris gewassen bent, schone kleren draagt, spuit voldoende deodorant en gebruik kauwgom na je maaltijden.

De registratie (Vrijdag vanaf ongeveer 16 uur tot ongeveer 20 uur)

Op vrijdag moet je je registreren in het hotel waar ook de conventie plaatsvindt: Het Park Plaza te Amsterdam Airport. Maar hoe gaat die registratie precies in zijn werk? En wat houdt het precies in? Waarom kan het niet online?

- Als je in het hotel aan komt zoek je de plek van de registratie. Je zoekt de tafel met jouw pas-soort erop en gaat daar in de rij staan.
- Als je aan de beurt bent, toon je de pdf-file van je pas, de pdf files van je extra's en je ID kaart. Een vrijwilliger zal nu de juiste envelop voor je zoeken.
- Samen met de vrijwilliger controleer je de inhoud van de envelop. In de envelop zitten de pas en de tickets voor de extra's. Let goed op tijdens deze controle. Als er iets ontbreekt of iets niet klopt, zeg het dan meteen. Met behulp van de pdf'jes van de extra's kan dan het probleem worden opgelost bij de infodesk. Als je later pas terugkomt als er iets niet klopt, kunnen we dit niet meer rechtzetten. Dat kan alleen bij deze controle.
- Als de inhoud van de envelop klopt, krijg je een polsbandje om. Dit polsbandje moet het hele weekend blijven zitten en kan je niet afdoen. Ga dus niet weg voor het goed zit. Het polsbandje in combinatie met je pas is je toegangsbewijs tot het event. Met alleen een pas of polsbandje kom je er niet in. Je moet ze allebei kunnen tonen. Het polsbandje is de reden dat de registratie niet online kan en persoonlijk moet worden gedaan. Pas er dus goed op!
- Hou er rekening mee dat er een wachtrij kan zijn bij de registratie. Dit hoort erbij.
- We gaan ervoor proberen te zorgen dat er al fotosupports en extra's zijn, zodat je deze gelijk kan halen en dit niet zaterdagochtend nog hoeft te doen.
- Ben je dit jaar VIP op Wolfcon? Houdt dan de vrijdagavond vrij. Het zou kunnen dat we een speciale VIP registratie hebben dit jaar. Hoe deze in zijn werk gaat en hoe laat deze begint is nog niet bekend. Meer informatie volgt zodra we die hebben. Als er geen informatie volgt, dan vindt de VIP registratie normaal plaats.

Het programma (Zaterdag en Zondag tussen ongeveer 9 en 19 uur)

Op zaterdag begint het programma met de acteurs. Het programma zal beginnen met een openingsceremonie, daarna vinden er fotosessies, handtekeningensessies, M&G's en Q&A's plaats. Hoe gaat dit in zijn werk?

- Lees het programma goed door zodra je het krijgt. Het is handig een pen mee te nemen en de onderdelen waar jij naartoe wil of waar je al een ticket voor hebt aan te kruisen.
- Het programma is een richtlijn en kan aangepast worden. Hou er rekening mee dat het uit kan lopen of onderdelen op een ander tijdstip plaats kunnen vinden. We raden altijd aan om pas maandag te vertrekken.
- De programma-onderdelen zullen elkaar overlappen. Je hoeft hiervan niet in paniek te raken. Als je bang bent in de problemen te komen met je extra's, bijvoorbeeld omdat je M&G tegelijk is met je photoshoot, zoek dan zo snel mogelijk een vrijwilliger op zodat deze je kan helpen het probleem op te lossen. Wacht hiermee niet tot het laatste moment, maar doe dit op tijd, dus zodra je het probleem opmerkt.
- Blijf zoveel mogelijk in de panelroom. De acteurs zullen hier op het podium komen voor Q&A's, maar hier zullen ook de mededelingen gedaan worden.
- Alles gaat op volgorde van de pasnummers. Je kan dan niet gaan voor je aan de beurt bent. Onnodig in een rij gaan wachten heeft geen zin. Wacht in de panelroom tot je pasnummer opgeroepen wordt EN een vrijwilliger je komt halen voor je naar een activiteit, zoals fotoshoots gaat. Hierdoor zul je zo min mogelijk moeten wachten en zo min mogelijk van de panels hoeven missen.
- Mocht je om een of andere reden, bijvoorbeeld omdat je er maar één dag kan zijn, in de problemen komen met het schema, meldt dit bij een vrijwilliger. Ga niet zelf een eigen planning maken.

De Q&A (Zaterdag en Zondag)

Alle acteurs zullen in kleine groepjes op het podium komen om al jouw vragen te beantwoorden. Iedereen kan zijn of haar vraag stellen, maar hier zijn wel een aantal regels aan verbonden.

- Als je een vraag wilt stellen ga je in de rij staan bij de speciale microfoon die daarvoor bedoeld is. Deze microfoon staat zo opgesteld dat de acteurs je goed kunnen zien terwijl jij je vraag stelt.
- Bij de microfoon staat een vrijwilliger die de vragen controleert. Als onze vrijwilliger aangeeft dat je een vraag niet mag stellen, respecteer dit dan. Dit is meestal een verzoek van de acteur of het management.
- Het is ABSOLUUT niet toegestaan te vragen naar selfies, knuffels en kussen. Dit kost veel te veel tijd en als één iemand dat wil, wil iedereen.
- Tijdens de panels mag je foto's maken ZONDER flits. Het is NIET toegestaan om te streamen en filmen in de panelroom. Mochten wij zien dat je dit toch doet, zal je gevraagd worden het materiaal te wissen (en ja, wij weten hoe de telefoons werken, dus we zorgen ervoor dat het ECHT weg is) en loop je het risico de conventie te moeten verlaten. Je krijgt dan geen geld terug als je nog niet al je extra's hebt kunnen doen.
- Het is niet toegestaan om tijdens de panels cadeautjes te geven aan de acteurs.
- Vertel geen lange persoonlijke verhalen als je een vraag stelt. Heel veel mensen in de zaal hebben hun eigen verhaal en reden waarom ze daar zitten en waarom de acteurs op het podium belangrijk voor ze zijn. Als je je verhaal graag aan de acteur wil vertellen, is het beter dit op te schrijven in een brief en deze tijdens de handtekeningen te geven. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen hun vraag stellen.
- Het is niet toegestaan acteurs op date te vragen of andere vragen in die richting te stellen. Het maakt de acteurs over het algemeen erg ongemakkelijk en hoewel jij het gevoel hebt hen heel goed te kennen, ben jij voor hen een onbekende vreemdeling.
- Vermijd shipnamen in je vraag. Wij weten uiteraard dat heel veel mensen fanatieke shippers zijn, maar voor de acteurs zijn de shipnamen niet altijd bij te houden. Noem de namen dan ook liever voluit in je vraag.
- Voorkom shipwars. Niet iedereen op de conventie zal dezelfde ship shippen. Veel acteurs vinden het daarom lastig om tussen ships te kiezen, omdat ze altijd een deel van het publiek teleurstellen. Laat ze dit daarom niet doen.
- Stel geen vragen over het privéleven van de acteur. Hoewel de Teen Wolf acteurs erg open zijn, zijn bepaalde vragen over hun privéleven taboe. Algemene vragen naar wie ze zijn als persoon mogen natuurlijk wel.
- Probeer een vraag te stellen die alle acteurs op het podium kunnen beantwoorden en hou het bij één vraag. Als je meerdere vragen wil stellen, sluit dan elke keer opnieuw aan in de rij, zodat iedereen de kans krijgt zijn of haar vraag te stellen.

Autographs (Zaterdag en Zondag)

Als je handtekeningen van de acteur gekocht hebt of een pas gekocht hebt waar deze inzitten kun je deze tijdens het event tijdens de handtekeningensessie als je aan de beurt bent gaan halen. Hoe gaat dit in zijn werk?

- Iedereen zal per groep op volgorde van pasnummers opgeroepen worden om deze te gaan halen. Luister goed en blijf in de zaal zitten totdat een vrijwilliger je komt halen. Zo hoef je niet te lang in de rij te staan.
- Als je op zaterdag niet wordt opgeroepen, dan zul je op zondag aan de beurt zijn.
- Ga je handtekeningen halen als je aan de beurt bent. Heb je twee handtekeningen, haal je ze allebei tegelijkertijd.
- De acteurs zullen alleen officiële Teen Wolf/MTV en/of The Confactory producten ondertekenen. Je kan zelf iets officieels meenemen, zoals de Teen Wolf DVD, of je kan ter plekke speciale wolfcon foto's kopen om te laten ondertekenen door de acteurs. Er zijn foto's in verschillende prijscategorieën.
- Bij de deur en in de handtekeningenruimte wordt er door volunteers gecontroleerd of datgene dat je bij hebt getekend mag worden. Als de volunteer vraagt wat je wil laten ondertekenen, laat dit dat zien. Volg altijd de instructies op van de volunteers.
- Als je wil dat de acteurs met je naam tekenen, plak dan een post it op je product of gebruik de naam op je pas
- Als je wordt opgeroepen, word je naar de ruimte gebracht waar de acteurs zitten. Je gaat dan bij een acteur waarvan je een handtekening hebt gekocht in de rij staan. Een vrijwilliger zal je vertellen met welke rij je het beste kunt beginnen. Volg altijd de instructies van de vrijwilligers op.
- Als je aan de beurt bent, geef je eerst je ticket af aan de PA naast de acteur
- Mocht je een cadeau aan de acteur willen geven is dit het moment om het te doen
- Dit is ook het moment om een kort praatje te maken met de acteurs terwijl ze hun handtekening zetten. Als je niet goed Engels spreekt kan je vragen of de PA naast de acteur je kan helpen.
- Ook hier is het niet toegestaan te vragen naar knuffels, selfies, dates enzovoorts.
- Als de handtekening gezet is en je je momentje met de acteur gehad hebt, loop je door naar de rij voor de volgende acteur, als je nog een handtekening hebt, of verlaat je meteen de ruimte. Ga niet staan kletsen bij PA's, vrijwilligers of acteurs die even niks te doen hebben.
- Het maken van foto's en/of video's en/of geluidsopnames is VERBODEN in deze ruimte. Als je betrapt wordt op het maken van opnames moet je deze wissen en loop je het risico de conventie te moeten verlaten. Je krijgt dan geen geld terug, ook niet als je hierdoor programma onderdelen mist.

Photo Ops (Zaterdag en Zondag)

Op Wolfcon is het ook mogelijk met de acteurs op de foto te gaan. Er zijn solo foto's, duo foto's en groepsfoto's. Hoe gaan deze in zijn werk?

- In het programma staat op welk moment welke fotoshoot is. Deze gaan op volgorde van passen. Blijf daarom in de panelroom tot je passoort en pasnummer wordt opgeroepen en een vrijwilliger je komt halen. Je mag niet zelf rijen gaan vormen.
- Als je de fotoruimte binnenkomt, moet je je tassen, telefoon en andere spullen neerleggen op een tafel waar een vrijwilliger bij staat voor je in de rij gaat staan.
- De vrijwilliger in de ruimte zullen je vertellen welke poses wel en niet gevraagd mogen worden. Als er wordt gezegd dat een bepaalde pose niet gevraagd mag worden, vraag deze pose dan ook niet. Je kan hiermee de acteur in verlegenheid brengen.
- Als je aan de beurt bent zal een PA je ticket(s) innemen. Vertel de PA duidelijk hoeveel foto's je hebt.
- Als je de acteur om een pose wil vragen, zorg dan dat je een voorbeeld op papier bij hebt of dat deze pose heel makkelijk is uit te leggen. Er is maar weinig tijd voor de foto, dus het moet snel gaan.
- Als de acteur toch je pose weigert, maak hier dan geen probleem van. Zorg dat je een reserve pose hebt.
- Heb je twee foto’s met een acteur? Doe deze dan allebei tegelijk als je opgeroepen wordt. Heb je meer dan twee foto’s en je wil proberen te splitsen, overleg dit dan met ons. Dit is wel op eigen risico.
- Zodra je foto gemaakt is, vraag dan niet om afscheidsknuffels en selfies en blijf niet te lang hangen. Pak je tas en verlaat de fotoruimte. Het is ook niet toegestaan te blijven kletsen met PA's of vrijwilligers.
- Je geprinte foto zal op een andere plek voor je klaar liggen. Het kan even duren voor deze foto's geprint zijn. De fotografen werken met SD kaartjes en pas als het kaartje vol is, wordt alles geprint. Op de conventie wordt verteld waar je de geprinte foto's kan vinden.
- Het maken van video's, foto's en geluidsopnames is VERBODEN in de fotoruimte. Als we je betrappen op het maken van opnames, moet je alle opnames wissen en loop je het risico de conventie te moeten verlaten. Je krijgt dan geen geld terug, ook niet als je hierdoor programma onderdelen mist.

M&G's (Zaterdag en/of Zondag)

Tijdens het weekend heeft elke acteur een normale Meet and Greet en vinden er speciale Meet en Greets plaats. Deze kunnen overlappen met de fotoshoots. Hoe de speciale Meet en Greets in zijn werk gaan vertellen we op de con, maar zo zien de normale Meet en Greets eruit:

Let op! Voor de meeste acteurs is er dit jaar maar 1 M&G. Als je maar één dag komt, houdt er rekening mee dat op dit moment nog niet bekend is welke M&G op welke dag zal plaatsvinden.

- Op het moment dat jouw M&G gaat beginnen wordt dit in de panelzaal gemeld. Je gaat dan naar de M&G ruimte. Daar zal een vrijwilliger de kaartjes innemen en mag iedereen een plek zoeken.
- De M&G begint zodra de acteur binnenkomt. Een vrijwilliger zal ervoor zorgen dat iedereen die dit wil aan het woord kan komen en iets kan vragen. Mocht je niks willen zeggen of vragen, is dat ook oké.
- Tijdens de M&G gelden dezelfde regels als bij de panels. Ook mogen er geen cadeautjes worden gegeven tijdens de M&G. Dit kan alleen bij de handtekeningen.
- De vrijwilliger zal ook de tijd bewaken. Als de tijd om is, is de M&G helaas voorbij. Je wacht dan tot de acteur weg is en gaat dan terug naar de zaal.
- Ook tijdens de M&G's mogen er geen video's, foto's en geluidsopnames worden gemaakt. Mochten we je betrappen op het maken van opnames, loop je het risico de conventie te moeten verlaten. Als je hierdoor activiteiten mist, krijg je dit geld niet terug.

Party (Zaterdag)

Op zaterdagavond vindt de party plaats. Dit is een hele goede gelegenheid om een leuke avond door te brengen en met de acteurs een praatje te maken. Wellicht zijn er enkele kleine verrassingen! Hoe de party precies in zijn werk gaat, wordt ter plekke uitgelegd. Zorg wel dat je op tijd aanwezig bent en eventueel bent omgekleed als je dat leuk vindt. (Vaak is dit DE gelegenheid om een sjieke jurk of een bijzondere outfit te dragen!) Er kunnen maximaal 7 fans aan een tafel. Houd hier alvast rekening mee als je eventueel al groepjes wilt maken.

No Comments Yet.

Leave a comment